Play under review

tirsdag, november 21, 2006

Playoffs?

Ja, det er ikke for sjov. Niners har hermed officielt en chance for at gå i playoffs. Det er ikke fordi det ikke teoretisk set har været en mulighed hele tiden, men for tre uger siden var de 2-5 og var lige blevet blæst ud af banen af Chicago. Men allerede næste kamp spillede forsvaret bedre, og så kam sejren over Vikings i hus. Runden efter var det Lions der fik tæsk, og i denne weekend var turen så kommet til Seahawks.

For mig at se var dette her 49ers vigtigste kamp i tre år, og hele holdets sæson stod på sin vis på spil. Hvis Niners vandt ville de være en playoff kandidat, hvis de tabte ville de falde tilbage i feltet af dårlige hold, der måske engang kan blive gode. Buffalo, Cleveland, Tennessee, Houston og Detroit har alle vist gode ting der har givet deres fans håb om at det kan blive til noget, men det mest spændende omkring deres sidste kampe i år er hvor de for lov at drafte. Men ikke Niners. Ugen hvor nfl.com har det første playoff scenario klar (Bears kan officielt sikre sig en plads denne runde) taler man om Niners og playoffs i samme sætning. Det kan selv ikke en seks kamps losing streak til at slutte sæsonen ændre på. Men så galt går det forhåbentlig ikke.

Men er de playoffs så realistiske? Hvad skal der til? Lad os starte med divisionen. Seahawks fører med en sejr i øjeblikket, og de to hold mangler stadig at mødes en enkelt gang. (uge 15) Hvis Sehawks vinder den, sikrer de sig mere eller mindre divisionen. De vil nemlig formentlig også sikre sig tiebreaker, og dermed skal Niners hente hele tre kampe på dem, på fem spillerunder, og det kommer ikke til at ske. Hvis Niners derimod vinder vil de ikke alene have lukket hullet, de vil også sikret sig tiebreaker. I så fald skal Niners spille lige op med Seahawks de sidste runder, og det er bestemt en mulighed.

Det skal dog siges at endnu en sejr over de forhadte Seahogs vil blive en del sværere. Det er en ting at vinde på hjemmebane mod Seneca Wallace og en stivbenet Shaun Alexander. Det er noget ganske andet at tage norspå til Qwest Field, hvor det både regner og larmer, og der skulle møde et Seahawks hold med Matt Hasselbeck ved roret og Alexander i form.

Hvis divisionen glipper skal der et wildcard til. Og selvom konferencen ikke er så stærk som AFC er der lige nu seks hold der skiller sig ud. Bears (9-1), Giants, Seahawks, Panthers, Saints og Cowboys (alle 6-4). De interessante her er Giants, Cowboys, Panthers og Saints, da (mindst) to af disse hold kommer til at slås om et wild card. De har alle virket uhyggeligt stærke, og især Cowboys og Panthers virker i topform lige nu. Giants er lidt på vej ned, men det skyldes i høj grad skader, og når Strahan og Umanyora(?) kommer tilbage kommer de nok igang igen. Derfor kan NFC's wildcards meget vel ende med at blive solgt for 10-6 sæsoner, og det bliver svært at nå. Det kræver fem sejre i de sidste seks kampe, og det er ikke realistisk.

Men jeg tror nu ikke desto mindre på vi også har en chance der. Mit meget optimistiske bud lyder på at vi kan slå Rams (u), Saints (u), Packers (h) og Cardinals (h). Seahawks (u) og Denver (u) tror jeg dog vi taber til. Med sejren over Saints ender de kun 9-7, lige som os og vi slår dem på tiebreaker!

1 Comments:

  • Hej Anders,

    Jeg fatter ikke et klap af fodbold, og er egentlig også enig med Troels; Mænd i tights er bøsser. Men derfor kan de vel godt smadre hinanden, og så ender den historie lykkeligt.

    Men jeg er glad for at du skriver, fordi så ved jeg at du er i live. Så langt så godt.

    Roger. Ude.

    By Anonymous Anonym, at 10:06 PM  

Send en kommentar

<< Home