Play under review

onsdag, oktober 25, 2006

Top 5 (II)

Jeg præsenterer...

Top 5 over NFL's dårligste offensive linjer:

5: Buffalo Bills
Der var vel ikke forventet at Buffalo ville klare sig godt på linjen, men de har heller ikke ligefrem overrasket postivt. Det virker som om at fiaskoen da man valgte kæmpebustet Mike Williams (4. valg i 2002) stadig præger deres linje. 21 tilladte sacks er absolut i den tunge ende, og et rushing avg. på 3,7 er ikke prangende. Især ikke når den RB de blokerer for er Willis McGahee, der er en af NFLs bedste. Han har sådan set lavet rimeligt mange yards, men han har kun fået bolden over stregen en enkelt gang, og det er ikke nok. Og især den statistik vidner om en linje, der ikke formår at levere det afgørende push når banen bliver kort.

4: Seattle Seahawks
Det vil være en overraskelse for mange at se dem hernede, men tabet af Steve Hutchinson (Vikings) kan tydeligt mærkes. I forvejen løb Seattle typisk kun bolden til venstre, og det virker ikke som om at de kan få selv det til at fungere på trods af den stærke Walter Jones. Det har resulteret i et meget pauvert rushing avg. på 3,5, og man må huske på at Shaun Alexander rent faktisk spillede de første tre kampe, så de kan ikke skylde hele skylden på hans skade. Også de har opgivet 21 sacks, og det er bl.a. skyld i at også Matt Hasselbeck nu er skadet.

3: Oakland Raiders
Oakland er endnu et hold der virkelig har brændt nallerne i draften. I 2004 valgte de Robert Gallery med det 2. valg, og han har været en kæmpe skuffelse. Hans elendige spil har bl.a. resulteret i at Oakland lige nu fører ligaen suverænt i opgivne sacks med 29. Når de ikke ligger længere nede på listen skyldes det at de faktisk har blokeret rigtig godt for løb, og ligger med et fremragende snit på 4,4 ypc. Det er faktisk 7. bedst i NFL, men indtil de kan få lukket af for sacks'ne bagtil er det simpelthen ikke godt nok.

2: Cleveland Browns
Browns gør sig primært bemærket ved deres elendige blokeringer for løb hvor de er nr. 31 i ligaen med et snit på 3,1. Men de har også opgivet 21 sacks, hvilet er mere end tre pr. kamp. Det er absolut ikke gode arbejdsbetingelser for deres unge quarterback, og deres offensive koordinator har nu forladt posten som et resultat af angrebets elendige spil.

1: Arizona Cardinals
Jeg ved I har ventet med spænding, og ja her er de! Cardinals er siden sejren i første runde over 49ers (som iøvrigt har et af NFLs allerdårligste pass rushes - en sammenhæng?) kollapset fuldstændigt. De har opgivet 21 sacks, og lagt deres quarterbacks under kostant pres. I første omgang kostede det Kurt Warner jobbet, og man håbede Matt Leinart ville kunne udnytte sine yngre og friskere ben til at slippe væk fra den stadige strøm af forsvarsspillere der vælter gennem linjen. Det går ikke så godt, men da sæsonen alligevel er tabt er det bare om at give ham noget erfaring. Men det mest skadaløse er naturligvis deres løbeangreb. På trods af at have hentet all-pro backen Edgerrin James kan de ikke præstere mere end 2,5(!) yards i snit. Det er mere end en halv yard dårligere end den nærmeste rival Cleveland. Den nye træners første opgave bliver at opgradere på linjen, og jeg ville ikke undre mig hvis Joe Thomas(fra Wisconsin Badgers) endte her, selvom der vil blive rift om ham blandt ligaens dårligste hold.

Boblere:
Detroit Lions, Miami Dolphins, Dallas Cowboys

tirsdag, oktober 24, 2006

Forfærdeligt forsvar

Ja, I kan sikkert gætte hvilket et jeg snakker om. Niners. Det går ikke så godt. Løbeforsvaret var habilt sidste år, men er blevet dårligere og kasteforsvaret er lige så elendigt som sidste år, hvis ikke værre. Tabet af Andre Carter og Julian Peterson, samt Tony Parrish's skade, som han tydeligvis ikke er kommet sig oven på er formentlig medvirkende faktorer. Samtidig er Bryant Young blevet et år ældre, og det ser ud til at kunne mærkes, selv om han dog stadig har tre sacks. Men noget skal der ske, og næste offseason vil blive dedikeret til at opruste på forsvar. Her er en vurdering af hvor forstærkningerne kommer.

CB: På cornerback står det ikke så slemt til. Walt Harris har spillet godt og var meget savnet mod Chargers. Han er ganske vist ikke helt ny, men næste sæson burde han kunne holde. Shawntae Spencer har spillet forfærdeligt de seneste kampe, men rygterne siger at han har spillet det meste af sæsonen med en lægskade, hvilket har hæmmet ham kraftigt. Han har for nylig fået en kontrakforlængelse, og trænerne har stor fidus til 2. rundevalget fra 2004. Bag dem er det tyndt besat med Sammy Davis og B.J. Tucker, men rookie Marcus Hudson har vist gode takter, og kan blive god.

S: Her står det virkelig sløjt til. Roman Harper har været den bedst spillende, men han har over flere sæsoner vist at han ikke er helt god nok til NFL. Mike Adams er for lille, for dårlig i coverage og alt for dårlig til at tackle. Tony Parrish er en skygge af sig selv efter han brækkede benet mod Bears sidste år, og han bliver heller ikke yngre. Holdet prøver nu special teams esset Keith Lewis, men det er vist mest i desperation. Der er ingen spillere på positionen som man kan bygge på til fremtiden.

ILB: Derek Smith er solid men uspektakulær og er lidt for langsom. Til gengæld er han holdets bedste tackler. Jeff Ulbrich har ikke spillet godt i år, og ville være blevet fortrængt fra startopstillingen hvis ikke Brandon Moore var blevet rykket til OLB på grund af skader på positionen. Moore er til gengæld meget lovende, og gruppen som helhed har ikke akut behov for forstærkninger.

OLB: Manny Lawson har til fulde levet op til værdigheden som 1. runde pick, og spiller virkelig godt. Eneste minus er at han ikke helt har leveret det pass rush man havde håbet (2 sacks) men det kommer forhåbentlig hen ad vejen. Den anden rookie Parys Haralson har vist gode takter, men har været skadet det meste af sæsonen. Det er nu tid til at se ham i aktion og finde ud af om man har en spiller man kan bygge på. T.J. Slaughter er mest special teams spiller og ikke en man skal satse på. Uanset hvordan Haralson klarer sig de næste kampe vil en ekstra spiller på positionen være uvurderlig, bl.a. fordi det vil frigøre Brandon Moore til at spille på indersiden.

DE: Bryant Young er ved at være for gammel, men han spiller stadig ok. Marques Douglas er en overachiever, men det implicerer at han rent faktisk opnår noget. Rookie Melvin Oliver (fra 6. runde) har været så overbevisende at han spiller de fleste snaps. Det er selvfølgelig også et udslag af den manglende dybde, men ikke desto mindre lovende. En ekstra spiller her ville være god at få.

DT: Anthony Adams har ikke størrelsen til at spille NT og bliver free agent efter sæsonen. Isaac Sopoaga har størrelsen, men har ikke spillet godt nok. Andenårsspilleren Ronald Fields er ved at overtage jobbet, men det er uklart om han er et bud på langt sigt.

Overordnet set mangler der startere på mange positoner, og dybde på næsten alle. Det vil ligne Nolan dårligt at satse ensidigt på at forbedre bestemte positioner, han vil snarere gå efter "gode til prisen" spillere (hvad enten vi taler free agents eller draft picks), men safety skal der opgraderes på. Pass rushet er også et must, men hvilken position der er mest påkrævet afhænger af om holdet ender i 3-4 eller 4-3.

Personligt tror jeg at holdets førsterundevalg skal findes blandt følgende spillere:

S LaRon Landry
CB Marcus McCauley
CB Leon Hall
(OLB) Gaines Adams
OLB LaMarr Woodley

Jeg håber selv på Landry, der er en nærmest komplet safety, men jeg tror han ender meget tæt på top fem, og Niners "risikerer" først at drafte omkring nr. 10-12 stykker. Måske kan de trade sig lidt op.

I de efterfølgende runder har Niners en del valg, syv måske otte i de første fire. (4. for Barlow, 4. for Lloyd, 3./4. compensatory for Peterson, muligvis 4. for Carter) Her vil der genrelt blive sikret dybde på forsvaret, og fremtidige startere.

I free agency er der også nogle muligheder. Dem, som jeg pt. ser som de bedste bud er
LB Adalius Thomas (Ravens)
LB Lance Briggs (Bears)
CB Nate Clements (Bills)
NT Terdell Sands (Raiders)

Desværre tror jeg også at forsvaret i 2007 vil være for dårligt, men i 2008 tror jeg vi vil være en legitim playoff kandidat.

onsdag, oktober 11, 2006

Under radaren (I)

Denne feature handler om at finde spillere, der på en eller anden måde er undervurderede. Første spiller er:

WR Andre Johnson, Houston Texans

Sidste år kæmpede han med skader, og missede tre kampe. Han havde følgeligt karrierens dårligste år, men i år er han på vej til at tage grufuld hævn, med over 100 yards i snit efter fire kampe. Texans tog ham med 3. valget i 2003, den kun anden draft i holdets historie og han har ikke skuffet. Han var ganske vist i Pro Bowl efter 2004-sæsonen, men siden da er han gledet lidt ud af folks bevidsthed. Hvorfor? Fordi han spiller for et elendigt hold, og derfor ikke får så meget publicity. Men også fordi han spiller på et hold hvor alt fokus er på at sørge for at David Carr ikke når at kaste bolden til ham. Med en stabil linje og et hæderligt løbeangreb til at trække safeties op i ny og næ ville Johnson formentlig eksplodere stat-mæssigt. Han er en stor reciever. TO-stor, 6'3" 220 pund, og næsten lige så hurtig. Efter min mening er han en af NFLs allerypperste recievers, og bedre end nogen af de recievers der er taget fra 2002 og frem, deriblandt Javon Walker, Roy Williams, Anquan Boldin og Larry Fitzgerald.

Top 5 (I)

Jeg præsenterer...

Top 5 over favoritter til førstevalget i 2007:

5: Houston Texans
De gør mange ting rigtigt, og jeg tror ikke de ender med førstevalget, men de er med i opløbet. Hvis nu de møder et hold der ikke har noget pass rush, kan det være de kan vinde en kamp mere. Ok, et hold uden pass rush og angreb. Vent lidt... De møder Titans senere på året - 2 gange! Tre sejre burde være nok til at slippe.

4: Tampa Bay Buccaneers
Tampa er klart det bedste hold af dem der er med på denne liste, men de er kommet dårligt fra start, og selvom Gradkowski virker lovende er det aldrig godt at være tvunget til at skifte heste midt i vadestedet. Og så har de NFL's ondeste schedule. Browns, Steelers og Redskins er deres suverænt nemmeste opgaver, og de er ikke ligefrem pushovers.

3: Detroit Lions
I uge 1 holdt de Sehawks til 6 points inden overtime. I uge 3 og 4 scorede de ca. 30 points i snit. Den eneste kamp de har spillet, der ikke har været tæt var mod Bears, og de smadrer jo alle for tiden. Sandsynligheden taler for at de før eller siden får flere ting til at fungere samtidig og får nogle sejre på kontoen. På den anden side viste de mod Vikings at de formår at finde på nye og mere tåbelige måder at tabe kampe på hver eneste uge, så man ved aldrig. I det mindste ved vi at de hvem de vil bruge førstevalget på hvis de får det. Ja, mine damer og herrer: Calvin Johnson, aka Spiderman. Den er stensikker.

2: Tennesee Titans
Først tager de Vince Young. Så langt så godt. Han er et kæmpe talent, der ganske vist skal bruge et par år på at blive klar, men de har jo pålidelige veteraner at køre med. Så opfører de sig uforståeligt groft over for McNair inden de sender ham videre til Ravens. Så vælger de ikke at hyre Kerry Collins i starten af preseason. Så hyrer de ham så tilpas sent i preseason til at han ikke har en chance for at lære playbooken. Så trader de Billy Volek - den veteran der rent faktisk kender playbooken. Så bænker de Collins - den stakkels mand kan jo ikke playbook'en, så han spiller ad helvede til - og starter Young. En spiller som de fleste eksperter mener mangler to år i at være NFL klar. Og jeg er ikke engang begyndt at tale om Albert Haynesworth endnu. Eneste positive er, at spillerne kæmper for det, og det kan måske sikre dem en sejr på et tidspunkt. Måske.

1: Oakland Raiders
NFL's svar på Inter. Hvad har Warren Sapp, Randy Moss, LaMont Jordan, Jerry Porter og Robert Gallery til fælles? Spillere med et kæmpe potentiale der spiller for Raiders uden at få noget ud af det. Ok, Porter spiller ikke for ham er træneren sur på. Sikkert berettiget, men de kunne måske godt bruge ham nu? Alle bebrejder alle, og ingen kæmper for noget. Ydermere har de så en træner, der ikke ligefrem har fulgt med i udviklingen. Lad os for eksempel se hvem han valgte som sin offensive koordinator. En tidligere top-koordinator, der ikke helt havde mentaliteten til at være HC? Nej. En etableret koordinator, der ønskede luftforandring? Nej. En ung, lovende quarterback coach, klar til at tage springet? Nej. Tom Walsh, en tidligere Bed and Breakfast manager, som art Shell arbejdede sammen med i firserne. Genialt! Ingen havde set det komme.

En ny begyndelse

Jeg vil nu prøve at få min blog op at køre igen, denne gang med et mere fokuseret indhold. Jeg vil skrive om NFL, og ikke så meget andet pjat. Jeg planlægger at have forskellige features, foruden mere tilfældige tanker. Som den fan boy jeg er vil jeg analysere Niners kampe, og derudover vil jeg lave diverse top-5'er og endelig en "under radaren" med undervurderede spillere.